Pop-up campings duiken dit weekend op door heel amsterdam

 

PERSBERICHT

Zaterdag 12 augustus viert een grote groep voortrekkers de eerste editie van Camp the Night Amsterdam. Kampeerfestival 2.0 verkoopt zo goed als uit. Het Olympisch Stadion, dakterras NEST, de drijvende tuinen van De Ceuvel en de kunstwerken bij het Science Park worden voor één nacht omgetoverd tot pop-up campings. 

Initiatiefnemer Hugo van Donselaar: ‘We zijn duidelijk niet de enigen die deze nieuwe vorm van kamperen zien zitten. We zijn trots dat alle locaties die meedoen aan Camp the Night Amsterdam zo goed als volgeboekt zijn!' 

Een kamer of huisje is voor reizigers overal ter wereld online steeds makkelijker te vinden. Voor kampeerplekken zijn reizigers vaak nog aangewezen op het bestaande aanbod van officiële campings. Campspace.com wil hier verandering in brengen en koppelt kampeergangers aan mensen die hun achtertuin, dakterras, paleistuin of privé-strand willen verhuren. Met Camp the Night viert het jonge bedrijf het allereerste 'kampeerseizoen 2.0'. 

Campers parkeren in Olympisch Stadion

In het Olympisch Stadion worden niet alleen tenten opgezet. Een aantal Camp the Night deelnemers zal zijn camper parkeren op de pop-up camping in Amsterdam Zuid. De Amsterdamse horecaondernemers van het Stadionplein hebben de handen in één geslagen voor een borrelhap, ontbijt en koffie. Ook kunnen de kampeerders een stevige work-out door het stadion volgen.

De Amsterdamse skyline bekijken vanuit een kartonnen tent

Op dakterras NEST, boven Hotel Casa Amsterdam, wordt er gekampeerd in de volledig verzorgde tenten van KarTent. Naast het uitzicht genieten de deelnemers van een gezamenlijk diner en livemuziek. 's Morgens worden de kampeergangers wakker gemaakt met een ontbijt op (lucht)bed en kunnen de liefhebbers een yogales volgen. 

Drijvende mini-camping in Amsterdam Noord

Naast het Olympisch Stadion en NEST, is er zaterdag ook een pop-up camping op de drijvende tuinen in De Ceuvel. Op de begroeide, milieuvriendelijke vlotten staan er volledig verzorgde tenten klaar voor de kampeerders. Op deze creatieve broedplaats in Amsterdam Noord wordt het avondeten en ontbijt verzorgd door Café De Ceuvel, het meest duurzame café op aarde. In de avond genieten de deelnemers van een intiem concert in één van de drooggelegde woonboten. 

Kunstig kamperen op het Science Park

De tijdelijke kampeer-kunstwerken van Urban Campsite Amsterdam sluiten ook aan bij deze eerste editie van het kampeerfestival. Hier overnacht je in artistieke, bijzondere, soms (te) gekke kunstwerken. Alle kunstobjecten zijn voorzien van een comfortabel matras. Glamping en kunst komen hier samen. De kampeerder krijgen hier een gezamenlijke barbecue of kunnen pizza’s bakken in de speciale pizza oven. De volgende ochtend is er ook hier een gezamenlijk ontbijt.

 

 

Perskit

Wil je iets over Camp the Night Amsterdam schrijven?
Dan zijn we daar erg blij mee! Om het je zo eenvoudig mogelijk te maken hebben we een perskitje voor je gemaakt in een dropbox. Mocht je meer materiaal nodig hebben, een vraag hebben of een interview willen afnemen, neem dan vooral contact met ons op. Bel Hugo via (06 16 13 13 37) of stuur een mail naar hello@campspace.com.