Kampeer op 100 meter hoogte hangend als een bergbeklimmer aan de Euromast

Tijdens Camp The Night kampeer je op unieke plekken
door heel Nederland

LEIDEN 11 juni - Kamperen in een hangtent op 100 meter hoogte aan de Rotterdamse Euromast of met de camper naar een drive-in bioscoop midden in het bos; het kan allemaal tijdens Camp the Night 2018 op 7 juli aanstaande. Het grootste en tegelijkertijd kleinste kampeerfestival van Nederland is, na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, terug. Nieuw dit jaar zijn de kleine plekken waar gekampeerd kan worden: de Nederlandse achtertuin. Camp the Night 2018 is een initiatief van kampeerstartup Campspace in samenwerking met buitenwinkel Bever.

Kamperen op ongekende hoogte

Een letterlijk hoogtepunt dit jaar is het kamperen op en aan de Euromast. Deelnemers zonder hoogtevrees kunnen hier slapen in bergbeklimmers-tenten (portaledges) die door The North Face op 100 meter hoogte onder het dek van de Euromast worden gehangen. Voor de gelegenheid wordt dit dek éénmalig omgetoverd tot basecamp waar zestien avonturiers samen gaan eten en een lezing krijgen van de beroemde bergbeklimmer Siebe Vanhee. Deze atleet komt op uitnodiging van The North Face vertellen over één van zijn bekendste expedities. De deelnemers mogen ook abseilen van de Euromast.

Kamperen op 100m hoogte hangend in een bergbeklimmerstentje onder de Euromast

Initiatiefnemer Hugo van Donselaar (Campspace):
‘Dat kamperen al lang niet meer geassocieerd hoeft te worden met muffe toiletgebouwen en animatieteams, hebben we vorig jaar al laten zien tijdens de eerste editie. En dit jaar gaan we nog een stap verder. Naast bijzondere plekken als de Euromast, Forteiland Pampus en het Afrika Museum waar men in een Ghanees dorp slaapt en een workshop lemen muur maken krijgt, kan men dit jaar ook bij mensen thuis kamperen!‘

Kamperen met prachtig uitzicht over het IJmeer op Forteiland Pampus

Kampeer in een Ghanees dorp in het Afrika Museum in Nijmegen

Drive-in bioscoop midden tussen de bossen

Maar Camp the Night 2018 is meer dan alleen kamperen. Zo wordt in de gemeente Elp (Drenthe) midden tussen de robuuste loofbossen voor één avond een drive-in bioscoop voor campers gerealiseerd in samenwerking met NKC. Deelnemers in Haarlem kunnen bovenop een parkeergarage bij restaurant De DAKKAS genieten van een driegangenmenu en een singer-songwriter voor ze hun tent induiken. In Den Haag zweet niemand de tent uit: de kampeerders in de winkel van Bever slapen naast de ijsklim-muur en krijgen naast het gebruik van een luxe tent een uitgebreid diner, ontbijt én een les ijsmuurklimmen.

Boek een plek of meld je eigen tuin aan

Tot 30 juni is het nog mogelijk om via www.campthenight.com jouw eigen tuin, balkon of dakterras als kampeerplek aan te bieden. Vanaf 8 juni kunnen buitenliefhebbers op www.campthenight.com een kampeerplek bemachtigen. Prijzen verschillen per locatie en starten vanaf 5 euro per persoon.

Over Campspace

De Nederlandse kampeerstartup Campspace is van mening dat kamperen veel meer is dan massale campings met animatieteams. Elke tuin, balkon of dakterras kan via campspace.com als kampeerplek verhuurd worden aan reizigers wereldwijd. Reizigers kunnen op dit moment kiezen uit een mix van ruim 350 achtertuinen en kleine kampeerlocaties door heel Europa. Met het festival Camp the Night wil het bedrijf mensen inspireren om ook anders te gaan kamperen, of om zelf kampeerplek aan te bieden.

Over Bever

Bij Bever werken echte buitenambassadeurs. Elke dag opnieuw brengen zij hun liefde voor buiten over op talloze klanten en bezoekers. Bever heeft als missie om zoveel mogelijk mensen buiten het avontuur te laten opzoeken. Om dit te bereiken verbinden ze zich aan mooie initiatieven en goede partners. Met deze samenwerking voor Camp the Night laten zij zien dat buiten nooit ver weg is.

Vragen en interviews? Graag :)

Bel of mail met Hugo van Donselaar via hugo@campspace.com of 06 16 13 13 37